Video Advertising

Video Advertising betekenis

Adverteren met video. Ooit ging dit vooral om adverteren op tv, maar tegenwoordig gaat dit vooral om online adverteren. Dit online adverteren met video's kan op uiteenlopende manieren, zowel in een display banner waar je een video in weergeeft, maar ook in een 'video stream' van bijvoorbeeld een influencer.

Hoe werkt Video Advertising?

Kortweg heb je een tool nodig waarmee je een advertentie kunt aanmaken en advertentieruimte kunt 'inkopen', zoals Google Ads.

Welke indelingen/formaten zijn er?

Bij adverteren via Google zijn onderstaande videoadvertentie-indelingen beschikbaar.

  1. InStream-advertenties die niet kunnen worden overgeslagen
  2. InStream-advertenties die wel kunnen worden overgeslagen
  3. Video discovery-advertenties
  4. Bumperadvertenties
  5. Outstream-advertenties
  6. Masthead-advertenties

Hoe kan ik Video Advertising slim inzetten?

  1. Bepaal voor je een video gaat/laat maken het doel van de videoadvertentie-campagne. Een video die je grootst in gaat zetten voor naamsbekendheid, daar kun je flink wat tijd en geld in investeren, maar wil je een video voor remarketing inzetten dan is het misschien effectiever om een wat minder dure video te laten maken en daar dan per funnelfase en doelgroep een aangepaste variant voor te maken.
  2. Om meer uit je Video Advertising te halen is het slim om meerdere varianten te maken en deze uit te testen. Daar komt Conversion Rate Optimization (CRO) dus weer om de hoek kijken. ;)
  3. Je ziet als gebruiker steeds vaker bij video advertenties dat het geluid standaard uit staat, hou daar rekening mee bij het maken van je advertentie. Je kunt ervoor kiezen om de video zo duidelijk te maken dat er geen uitleg nodig is of je kunt ondertiteling toevoegen voor gebruikers waarbij het geluid uit staat.
Vond je deze pagina nuttig?