Publishing / Content Earning

Content Earning betekenis

Het maken van content op websites of social media is leuk, maar voor niets gaat de zon op natuurlijk. Publishing is het vakgebied om met de content die je maakt direct of indirect inkomsten te genereren.

Hoe werkt Publishing?

Er zijn uiteenlopende manieren voor Content Earning, hieronder een paar voorbeelden.

1) Advertenties bij je content

  • Via een tool als Google Ad Sense kun je op je advertenties laten tonen bij je content. Dit kan zowel op je website als voor je content op Youtube.
  • Je kunt er ook voor kiezen om met een organisatie die aansluit bij je content een 'sponsorafspraak' te sluiten, waarbij ze je een vast bedrag of een bedrag voor het gerealiseerde bereik betalen.

2) Gebruikers 'fooien' laten geven

  • Via een tool als Brave Creators kun je gebruikers je handmatig of automatisch laten belonen voor je content.

3) Exclusieve content

  • Heb je unieke kennis (of denken mensen dit ;) dan kun je ervoor kiezen om bepaalde content alleen tegen betaling aan te bieden. Je ziet dit vaak in hybride vorm wordt gedaan. Dus dat een content maker een gedeelte van zijn/haar content gratis aanbiedt om bezoekers naar een website of social media kanaal te trekken en daarbij de mogelijkheid biedt om exclusieve content te ontvangen bij het afsluiten van een abonnement.
  • Soms wordt het bovenstaande gedaan met een 'betaalmuur' die wegvalt als je een abonnement hebt, maar dit is vooral iets wat je bij de traditionele nieuwssites ziet. De meeste content makers bieden bij zo'n abonnement de toegang tot een afgeschermde 'community' waarin ze vaker of specifiekere informatie delen.

4) Krijg vergoeding via affiliate linkjes

  • Je ziet ook regelmatig dat content makers het hebben over een tool, website of product en dan via linkjes verwijzen naar waar je deze kunt aanschaffen. Als je hiervoor 'affiliate linkjes' gebruikt, dan kun je een vergoeding krijgen voor verkoop die uit jouw linkje komt. Wees hierover wel transparant, zodat mensen weten dat je geld verdient via de linkjes. 

 

Hoe kan ik Content Earning slim inzetten?

Welke manieren en welke vormen effectief zijn hangt heel erg af van jouw soort content, je media en je doelgroep. De beste tip die ik je kan geven is vooral door veel uit te proberen en echt onderscheidend te zijn of te worden als content maker.

Vond je deze pagina nuttig?