Brave Browser

Wat is Brave Browser?

Brave is een gratis internet browser die naar eigen zeggen 3 tot 6 keer sneller is dan browsers als Chrome en Firefox. Ik moet zeggen dat Brave Browser inderdaad sneller is dan Chrome als je het gebruikt.

Een andere belofte van Brave Browser is dat de browser veiliger is en privacy vriendelijker. Je ziet bij gebruik een icoontje van 'Brave Shield' en daar zie je inderdaad wat er aan trackers, scripts en andere zaken wordt tegen gehouden.

'Onder de motorkap' is Brave Browser gebouwd op Chromium web browser, waar Chrome ook op is gebaseerd.

Uniek aan Brave is dat ze gebruikers betalen via een cryptocurrency: Basic Attention Token (BAT). Zowel websurfers als content- of websitemakers kunnen op die manier geld verdienen. Overigens is dit voor websurfers op iOS apparaten niet mogelijk sinds december 2020, omdat in de iOS voorwaarden is opgenomen dat er geen 'task for reward' mag plaatsvinden.

Image
Brave Browser

 

Hoe werkt Brave?

  1. Ga naar Brave.com en download Brave Browser
  2. Stel in of je Brave Rewards wilt verdienen.
  3. Stel in of je Content Makers automatisch een 'fooi' wilt geven.
  4. Als je een nieuw tabblad opent zie je hoeveel BAT je hebt. Na iedere maand worden deze 'vrijgegeven'.
  5. Wil je de BAT vrijgeven, dan heb je hiervoor een account nodig van Upholad of Gemini. Dit zijn 'Exchanges' waar je je moet legitimeren (vanwege 'Know Your Customer' beleid van overheden).

Hoe kan ik Brave Browser slim inzetten?

  1. Stel het aantal advertenties dat je wilt zien op het maximale in. Op het moment van schrijven zijn dat er maximaal 10 per uur.
  2. Op Android telefoons kun je ook selecteren dat je buiten Brave ook advertenties te zien krijgt.
  3. Als je zelf een website hebt en/of content maakt, kan het interessant zijn om je hiervoor aan te melden bij Brave Creator.

Meer informatie

Op Brave.com kun je meer informatie vinden over Brave Browser en documentatie vinden voor als je vragen hebt.

Vond je deze pagina nuttig?